Statusoppdatering IV/Anti-hero

20 Aug

I have this thing where I get older, but just never wiser

Jeg har jo alltid påstått at jeg mer komfortabel, jo færre lesere jeg har. Time to prove it. Jeg leser fremdeles. For første gang i livet lystleser jeg 90% av tiden. Det er sjeldnere og sjeldnere jeg tar meg selv i å savne statistikken og tvangen. Når det stikker som verst lager jeg en listchallenges-liste, stalker gamle bokbloggere på insta, laster ned tik-tok og sletter det igjen.

It’s me, hi, I’m the problem, it’s me

Jeg leser fremdeles, mer målrettet og selektivt enn noensinne. Ikke lenger hamster med strikkmotor, men manet i stille sjø. Kan grovt sett dele bøkene inn i tre kategorier:

  1. Fantasy. Så fuckings mye fantasy, min indre tolvåring har aldri vært så fornøyd
  2. Klimakrise non-fiction. Perfekt motvekt til fantasyen (eller er det motsatt?)
  3. Memoarer (biosirkel funket, folkens)

+ kanskje tre literary fiction i løpet av året, for å opprettholde illusjonen.

Ellers har jeg brukt sommeren på å prøve å skaffe Taylor Swift-billetter, besøke fornøyelsesparker og lese sjøormfantasy. Jeg ser ikke lenger Drag Race, går fremdeles på yoga og er snart mamma til en 7-åring. Livet.

Sometimes I feel like everybody is a sexy baby
And I’m a monster on the hill

5 Responses to “Statusoppdatering IV/Anti-hero”

  1. stjernekast August 26, 2023 at 11:21 am #

    Hei! Så gøy du skrev her igjen! Også har du laget deg en Instagram-lese-profil også. Jeg er glad for å se deg. Lystleser masse fortiden. Nå er det krim (Harry Hole) og etterpå sånn damepornolettlestserie. Etter det en murstein på over 1000 sider som jeg MÅ fullføre før oktober for da har jeg kjøpt teaterbilletter av boka. Heh! Leser ikke like mye og raskt lenger. Men leser. Og elsker det.

    • Haruhi September 1, 2023 at 7:42 pm #

      Neimen, heisann!

      Liker at du sier at du lystleser, og håper rett over til å si at du har en murstein du MÅ lese. Kjenner meg igjen. Forsøker meg på bookstagram, fordi bokblogglandia er dødt, men kjenner at blogg nok egentlig er det riktig formatet for meg.

      • stjernekast September 3, 2023 at 3:53 pm #

        Hehe! Tenkte ikke på motsetningene mine. Men ja, sommeren har vært lystlesning. Høsten er jeg tilbake til de større leseprosjektene… Jeg mente å si jeg må lese den ferdig før november, ikke oktober (heldigvis).

        Jeg blogger ikke så mye som før, men kommer nok aldri til å slutte. Nyter å oppføre alle leste, alle kjøpte og lesemålene. Også synes jeg det er mer behagelig å lese andre sine bokblogger på bloggformat; Instagram er liksom så lite.

        • Haruhi September 4, 2023 at 6:08 pm #

          Enig. Instagram er lite og litt masete egentlig. Gjør et forsøk allikevel. Selvom blogg egentlig er best

  2. stjernekast September 5, 2023 at 7:46 pm #

    Altså, Ja takk til begge deler 😀

Leave a comment