Novemberstatistikk

21 Dec

Tre bøker ble lest i løpet av november. Rekordlavt. Vil egentlig ikke snakke om det, men vil heller ikke skrive andre og mer krevende innlegg (hei, biosirkel), så statistikk-time it is.

Bøkene

 1. Gjestebodet – Platon (OTS)
 2. Selfish, Shallow, and Self-Absorbed: Sixteen Writers on the Decision Not to Have Kids – Meghan Daum (OTS/kindle)
 3. Himself – Jess Kidd (kindle)

Tallene

En gresk, en amerikansk, en irsk. En mann, en blanding og en kvinne.

Opplevelsene 

Gjestebodet leste jeg utelukkende pga dobbeltkryss og lavt sidetall, i tillegg ble den leste midt i en veldig stressende periode – og jeg husker absolutt ingenting. Tror jeg ga den tre stjerner på goodreads, bare for syns skyld – burde egentlig satt null og leste hele boka på nytt. Orker ikke.

Selfish kjøpte jeg mens jeg fremdeles identifiserte meg selv som frivillig barnløs. Jeg var veldig lenge veldig sikker på at jeg ikke hadde verken lyst  til eller behov for å få barn, noe både jeg selv og omgivelsene mine fant helt uproblematisk. Husker jeg kom over denne boka og tenkte seriøst, en hel essaysamling? ble nysgjerrig og trykte kjøp før jeg glemte hele greia. Oppdaget den mens jeg lete etter enkle OTS-kryss på kindlen min. Husker ikke lenger så mye spesifikt fra denne heller, folk oppgir mye av de samme grunnene til at de har valgt å ikke få barn (hadde rett og slett ikke lyst, traumatisk barndom, karrierer, livet mitt er perfekt som det er) og det blir litt ensidig i lengden. Ellers synes jeg det var merksnodige hvor mange av skribentene som begynte med å si “det er ikke det at jeg misliker barn, jeg elsker barn jeg, men…”. Denne samlingen skal lissom bekjempe tabuet (?) med frivillig barnløshet, men ingen tør å si høyt at de rett og slett ikke liker barn. Blir for dumt. Selv liker jeg ikke barn, har aldri gjort det (noe som ikke hindrer meg i å elske mitt eget). En annen ting jeg bet meg merke i var at nesten alle bidragene var skrevet av kvinner, og nesten alle omtalte valget om barn/ikke barn, som en ren kvinneavgjørelse. Menn som ikke vil ha barn = ikke et øyenbryn løftet seg, kvinner som ikke vil ha barn = hårreisende. Veldig 1950.

Himself  var månendens (og høstens) beste bok. Sikkelig fyrverkeri av en bok, med akkurat passe mørk undertone og mer en et snev av folklore i bakgrunn. Det er alltid vanskelig å beskrive de sikkelig gode bøkene uten å høres flåsete ut, så jeg henviser til Labbens eminent omtale i stedet. Denne er nøyaktig like god som hun sier at den er.

 

Måloppnåelse  

Reviderte mål

 1. 1 av 3 nyinnkjøpte
 2. 2 av 5 OTS
 3. 1 av 3 pre 1917
 4. 0 av 2 bio

Vel, ja. 2018 dere.

Planer for desember

 

Se ferdig s6 av Homeland og s2 av The Crown. Spise så mange mokkabønner som fysisk mulig. Snakkes neste år.

K8Qbqoa

ETA: Skal forøvrig også bruke resten av desember på lage haugevis av lister hos listchallenges. Har allerede laget en (grov) oversikt over mine favoritt-bøker. Hvor mange har du lest (og hvem av mine fem lesere har lest flest)?

16 Responses to “Novemberstatistikk”

 1. labbensblog December 21, 2017 at 6:26 pm #

  Godt å høre at det ikke bare er meg som har slike måneder.. så langt denne måneden har jeg lest en kort roman, samt begynt på julebrevene til Tolkien. Men i dag kjøpte jeg masse bøker jeg gleder meg til å begynne på og satser derfor hardt på leselyst og lesetid nå i ferien.

  Hurra for Himself, håper virkelig forfatteren kommer ut med noe nytt snart (aller helst fra samme univers).

  • Haruhi December 21, 2017 at 6:34 pm #

   Ja, det er fint å tenke på at jeg ikke er den eneste. Og at det går over. Har fullført fire bøker allerede i desember, så litt bedre går det. Har leselyst også, men bare lyst til å lese bøker som ikke gir kryss, ikke helt bestemt meg for om jeg skal gi etter for lysten eller ikke.. Snart begynner jo julen også, og da blir det jobbing døgnet rundt = ingen lesetid -> vips 2018.

   Himself ❤ Jeg glemte den når jeg lagde favoritt-liste her forleden, men den fortjener nok egentlig en plass der.

   Apropos favoritter, det jeg unnlot å si i dette innlegget er at hele grunnen til at november gikk så trått er at jeg brukte timesvis på å snegle meg framover i Notre-Dame . Leselysten kom først tilbake når jeg tillot meg selv å ta en pause. Mangler fremdeles ca 300s av den, virker helt håpløst å skulle klare det før nyttårsaften, selv om det ville vært tilfredstillende.

   • labbensblog December 22, 2017 at 9:00 am #

    Jeg er en av dem som synes det er greit å avbryte bøker. Synes å huske at du kanskje ikke er det? Du har i hvert fall min tillatelse til å avbryte Notre Dame fullstendig om du ønsker, du har prøvd iherdig og du har lest Himself, det må være godt nok. Jeg har kun lest en av dine, husker ikke en gang om du hadde nevnt to?? Og det tok meg tre forsøk på å lese din ene.

    Har en del minner fra den tiden hvor julen betydde jobbing døgnet rundt, kan ikke si jeg savner det.

    Gå for leselyst heller enn tvang, det er snart tid for å fokusere på nye lesemål heller enn gamle 😉

    • Haruhi December 22, 2017 at 9:58 am #

     Neida, jeg avbryter gjerne. Har til og med egen “avbrutt” kategori på goodreads, i stedet for å putte dem tilbake som “want-to-read”(det er jo ikke alltid sant en gang). Ofte returnerer jeg til bøker jeg har avbrutt mange måneder (år) senere, og liker dem godt. Er litt midt mellom bøker akkurat nå, og leste 50s Notre-Dame til frokosten, og kniste faktisk et par ganger. Kanskje er den i ferd med å ta seg opp, kanskje er det timingen som passer bedre. Har uansett lyst til å fullføre den fordi a) sta b) dobbelkryss c) jeg har kommet over halvveis, skulle jeg avbrutt burde jeg gjort det etter 50s.

     Tror jeg bare nevnte en til deg, og den har du allerede lest. Jeg har, uten å planlegge det, lest tre av dine favoritter på ganske kort tid. Elsket to av dem (Himself, Bardo) og sliter med den siste (ND). Det gir deg ganske god treffprosent på anbefallinger 😉

     Vet jeg burde gå for leselyst og ikke tvang, det er jo ikke slik at jeg kommer i mål uansett, men det er vanskelig å omstille hjernen. Desember er nesten alltid preget av tvangslesing for min skyld. Tror heller jeg skal belønne meg med en fantasy/steampunk-måned i januar. Mmmmm.

 2. Ingalill December 21, 2017 at 7:14 pm #

  Husker at jeg har notert meg Himself ,engang. Du skulle skrevet denne tellinga før så jeg kunne ført den på ønskelista mi. Ellers er jeg bare innom i full fart (på vei til netflix, uten å ha pakket julekoffert (eller gaver) selv om jeg reiser til midten i morgen tidlig), for å si at jeg har 1t og 47min igjen av Two Cities. At Frank4 anbefales. Og at jeg har funnet norske bok til både deg og labben. Reservisten. Skal visstnok være morsom. Om en reserve til ballongferd. Den må jo være årets julebok?

  (Jeg liker også bare mine barn)

  • Haruhi December 21, 2017 at 7:43 pm #

   Frank4 har jeg allerede notert meg, selv om jeg er usikker på om jeg rekker før fristen.

   Min ballongferd?? Eh, altså, Ekspedisjonen , Ørnen , svenskene? Løper & kjøper asap hvis det er tilfellet. Vurderer BBP18-mål neste år, men må i så fall bli flinkere til å finne fram til slike ballong-bøker etc på egenhånd. Ender ofte opp med å lese type de fem mest diskuterte bøkene, og bare like halvparten (eller ingen).

   Har lest fire ferske norske så langt i år.

   • Haruhi December 21, 2017 at 7:44 pm #

    Googla nå. HERREGUD RIKTIG BALLONG!

    • Haruhi December 21, 2017 at 7:47 pm #

     Utlånt på biblo! Frustrerende men også litt fint.

   • Ingalill December 22, 2017 at 8:23 am #

    Føler meg som en elendig norskeleser når den er utlånt på bib og jeg nettopp hørte om den (tror det var en eller annen nrkpodcast). Heldigvis er den knappe 150s (på ebokbib, hvor jeg vet du ikke liker deg, men likevel verd å sjekke). Jeg er litt spent på den. Har bare lest noen sider og vanskelig å si hvor det går, litt sånn selvhøytidlig fyr med dårlig selvinnsikt, muligens? Uansett.

    Øen: Var inne igår å redigerte bort ordet ne….kuk fra kommentaren min, etter min pk-famlien min hevdet at det var elendig karma å skrive slikt like før man skulle ut å fly. Eller de sa – dårlig karma – jeg koblet inn fly, og nå sitter jeg her og utsetter pc/tannbørstepakking fordi jeg ikke vil fly… bare vent til alderdommen, da kommer nevrosene…

    Hvilken 4 ferske er det du har lest?
    Har sikkert sett det på GR, men flyskrekken har fjernet hukommelsen.

    • Haruhi December 22, 2017 at 9:50 am #

     Den har dukket opp igjen, står å venter på meg – hentes i ettermiddag. Mulig jeg misforstod, og den alltid har vært tilgjengelig – biblioteket har nye nettsider og jeg skjønner ingenting (og du mener jeg skal begi meg ut på eBokBib, du må da skjønne at jeg er altfor teknologisk tilbakestående for slikt…).

     Jeg trykket “want-to-read” etter å ha lest goodreads-omtalene din og fniset litt av det der med n-kuk. Antar det betyr at karmaen min er enda dårligere enn din, men trøster meg med at det sannsynligvis betyr at boka er i mi gate også.

     Har lest:

     Senteret – Victoria Durnak (likt!)
     Barsel – Kristin Storrusten (meh)
     Anorektisk – Ingeborg Senneset (likte godt når jeg leste, husker ingenting)
     Amundsens siste reise – Monica Kristensen (likt!)

     Skal lese (haha):

     – Reservisten
     – En sånn jente
     – Øen
     – TTT
     – Grensen

     I år skal jeg nominere. Vær stolt av meg.

  • labbensblog December 22, 2017 at 9:09 am #

   Å nei, ikke flere norske bøker, det er såå dyrt. Var på Norli forrige helg og skulle belønne meg selv med en bok fordi jeg hadde vært flink til noe. Fant dessverre en haug med bøker jeg hadde lyst på, alle nye, alle innbundet. Kjøpte boken til Fatland fordi den fristet mest, og måtte gå fra alle de andre fine bøkene jeg kunne kjøpt hvis de ikke var norske og var i pocket.

   Ser virkelig fordelen med å lese på engelsk, det er genialt mye billigere enn nye norske.

   Men nå har jeg genuint lyst til å lese ballongboken, elsker ballonger, oppdagelsesferder med tilhørende mysterium, dagbøker fra fortiden. Kan ikke huske om Uusma skrev veldig mye om Swedenborg, men han var nok sikkert nevnt både i opptakten og i etterkant.

   329 kroner for litt over 100 sider, jippiii. Var det noen som nevnte bibliotek?

   • Haruhi December 22, 2017 at 9:52 am #

    BI-BI-LI-O-TEK ❤

    Jeg har reservert reservisten (knis) og henter den før jobb i kveld. Helt gratis.

    Prisen på nye norske bøker bidrar direkte til at jeg leser så lite norsk. Oppdager vært år bøker jeg føler at kunne vært interessante, men så er det fjorten års venteliste på biblo + at de koster en nyre hvis de skal kjøpes nye = utsatt, glemt, fortrengt. Nesten så man skulle ha vurderte å faktisk begynt å blogge, bare for å få gratis bøker. Neida. Joda. Neida.

 3. Elisabeth December 21, 2017 at 8:02 pm #

  Først: Steam pug ❤

  Deretter: Himself er notert. Til en annen gang. Nå har norskefeberen tatt meg og jeg tror jeg skal rekke å lese cirka alle høstens romaner innen 7. januar. Hvilket betyr at jeg snart kommer til å gå lei og bare ville lese engelsk. Sånn er det alltid. Nå må jeg også google ballong-bok, siden Ingalill er så ivrig på å promotere den i alle kommentarfelt etter å ha hørt om den. Jeg er ingen ting om ikke lettpåvirkelig.

  God jul, og kos deg med mokkabønner! Selv er jeg i ferd med å forspise meg på havreflan med sjokolade.

  • Haruhi December 21, 2017 at 8:25 pm #

   Jeg blir (nesten) smittet av norskfeberen selv, men bare nesten. Hvilket er helt OK da jeg uansett ville ha kommet til kort, tipper jeg rekker å lese to bøker til før året er over. Får heller kose meg med å lese om alle BBP17-kandidatene.

   God jul til deg også 🙂

  • Ingalill December 22, 2017 at 8:25 am #

   Yepp, fra kommentarfelt til felt til felt – også idag.
   Ikke bare flyskrekk, også norskebøkene som tårner seg ulest opp rundt meg (mentalt fordi de fleste ligger på eBokBib). Vil ikke ha dårlig bøker på kort’n – og frykter at ingen kommer til å få tid til å lese Øen.

 4. Linnformasjonen January 5, 2018 at 12:21 pm #

  SteamPug ❤

  Godt nytt år. Håper det kommer noen 2018-innlegg snart (stress og press!!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: