Juli

9 Aug

Tre bøker (og et tegneseriehefte) lest i løpet av juli. Tror det er et historisk lavmål. Til mitt forsvar var to av bøkene på henholdsvis 915 ( The Mad Ship) og 501 (A&G) sider. Det er også i økende grad umulig å ignorer det faktum at jo større babyen blir, jo mindre lesetid blir det (når snur dette? I tenårene? Aldri?). Så kan man jo diskutere hvor fornuftig det er å bruke 80% av den lesetiden på middelmådig fantasy.

Bøkene

 1. The Cuckoo’s Calling (Corman Strike, #1) – Robert Galbraith (lyd)
 2. The Mad Ship (Liveship Traders, #2) – Robin Hobb (kindle)
 3.  Arthur & George – Julian Barnes (OTS/kindle)

Tegneseriene 

 1. Captain Marvel, Vol. 1:In Pursuit of Flight – Kelly Sue DeConnick (biblo)

Tallene

To britiske, to amerikanske. Tre kvinner (hvorav en gjemmer seg bak mannsnavn), og en mann. Ikke så fryktelig friskt, men det er vanskelig å skape variasjoner på bare fire titler..

 

Opplevelsene 

Månedens beste er uten tvil Arthur & George. En slags true crime/ crossoverbio (damn, burde spart den til en passende bio-runde) om Sir Arthur Conan Doyle, og hans engasjement i en rettsak hvor en ung advokat blir urettmessig straffedømt på bakgrunn av sin hudfarge. Eller, vi får ikke bare rettsaken, men store deler av livshistorien til både Conan Doyle og Edalji, han er ordrik, den godeste Barnes, nesten skravlete. Stort sett synes jeg det fungerer veldig godt, det er god flyt i fortellingen og det er spennende å følge utviklingen til de to herrene fra barns ben av. Boka kunne like fult med fordel vært ca 200s kortere (, jeg leste faktisk en forkortet utgave en gang (det var et uhell, lover!), elsket den og ga fem stjerner på goodreads – den fulle utgaven fikk fire…), jeg kom hit for å følge en spennende rettsak, ikke for å få intim kjennskap til Conan Doyles kjærlighetsliv. Uansett. Velskrevet, engasjerende og elegant. OTS-kryss ga den også.

The Mad Ship hoppet jeg rett inni etter å ha likt den første boka i triologien godt, i etterpåklokskapens lys hadde det sikkert vært lurt med en liten pause først – for jeg gikk veldig lei, veldig fort. Boka er  uansett et par hakk svakere enn Ship of Magic og bærer preg av gjentagelser og unødvendig utbroderinger. Kommer dog til å lese den tredje boka i løpet av høsten, jeg har brukt alt for mange (dyrebare) lesetimer til å gi meg nå (dessuten er det befriende å for en gangs skyld ha begitt seg ut på en ferdigskrevet fantasyserie (hei George R. R. Martin & Patrick Rothfuss)).

The Cuckoo’s Calling var jeg lenge relativt begeistret for, men jeg husker ikke lenger hvorfor: plottet var opplagt, et-eller-annet var rart med språket, karakterene forutsigbare og herregud dette er  jo ROWLING. Kommer like fult til å høre #2, hovedsakelig fordi jeg er tom for lydkrim – det er et Tana French-formet hull i hjertet mitt.

Måloppnåelse 

 Vel. De originale målene + progresjon finnes her.
 1. Whatever
 2. 0 av langlånsbøkene lest
 3. 1  OTS
 4. 0 Booker
 5. 0 pre 1917
 6. 0 hardcore non-fiction
 7. 0 softcore non-fiction
 8. 0 Cormac McCarthy
 9. Whatever
 10. 2 sesonger av RuPauls Drag Race 

Bonusmål 

 1. 0
 2. 0

Et. Eneste. Jævla. Kryss. Vi snakkes i desember.

Planer for august 

Optimistisk leseplan:

 • Exit West
 • The Underground Railroad
 • The Good People (lyd, nesten ferdig)
 • Home Fire
 • Autumn (lyd)
 • The Ministry of Utmost Happiness
 • Lincoln in the Bardo
 • Under the Banner of Heaven (biobok)
 • 100s SPQR
 • Monstress vol. 2

Realistisk leseplan:

 • Exit West
 • The Underground Railroad
 • The Good People (lyd, nesten ferdig)
 • Autumn (lyd)
 • Home Fire
 • Under the Banner of Heaven
 • Karen Memory
 • , har gjort dårlig research og trodde det var kommet flere Karen Memery bøker..så, la oss bare si: valgfri steampunk
 • Captain Marvel
 • Black  Panther
 • Monstress vol. 2

Advertisements

6 Responses to “Juli”

 1. Mari August 9, 2017 at 8:25 pm #

  Jeg har ikke lest noe annet av Rowling enn HP. Ble lite imponert over The Cursed Child og Fantastic Beasts, og kjenner at jeg er innmari skeptisk til å lese mer av henne. Men har for så vidt et behov for anstendig krim…

  Hvis du leser Under the Banner of Heaven ønsker jeg meg biosirkelinnlegg. Vil alltid lese mer om Krakauer.

  Dessuten: Black Panther ❤❤❤ Har lyst til å si at det er en av yndlingssuperheltene mine, men det er ikke helt sant. Men bra greier.

  • Haruhi August 10, 2017 at 7:30 am #

   Jeg har hoppet over de der spin-off greiene hennes, tenker at HP-serien i seg selv er perfekt – og vil ikke ha utbroderinger. Synes dog The Casual Vacancy var strålende. Trist at hun tilsynelatende skal bruke resten av karrieren på å melke HPkua/ skrive helt OK krim.

   Biosirkel-innlegg er (nesten) obligatorisk, så det burde jeg få til. Må bare blogge om alle booker-bøkene først. Skal du hive deg med i denne runden også? Hva leser du?

   • Mari August 10, 2017 at 7:37 pm #

    Ja, går for full deltakelse i år. Tenkte jeg skulle lese Green River Killer, og kombinere true crime med tegneserier. Egentlig ganske uoriginalt med seriemordere, men jeg har den allerede på TBR-lista. Og så er jo formatet gøy.

 2. siljesols August 10, 2017 at 11:02 am #

  Kjedelig at du ikke likte Rowling-krimmen. Har ikke lest, men lengter etter mer Rowling som ikke er HP (enig med deg og vil heller gjenlese enn nye tillegg). Jeg leste også 3 bøker egentlig og en billedbok, så ganske likt. Ferie er ikke det samme lenger altså. Lykke til med biosirkel, usikker på om jeg rekker, med mindre jeg finner en fengende lydbok (og blir ferdig med Exit West).

  • Haruhi August 11, 2017 at 11:20 am #

   Rowling-krimmen er egentlig relativt god altså, jeg hadde sikkert gitt en ekstra stjerne hvis den var skrevet av en ukjent forfatter (, eller hvis jeg ikke viste hvem som gjemte seg bak pseudonymet), men jeg stiller høyere krav til Rowling. Så kan det jo diskuteres om det egentlig er fair.

   Jeg rekker nok ikke biosirkelen jeg heller, men, generalen godkjenner jo innlegg fram til neste runde har startet – så jeg satser på det. Har uansett lyst til å lese Under the Banner of Heaven , Krakauer er så god. Pluss at jeg må ha jevnlig bookerpauser. Føler at jeg har valget mellom å forsøke å forte meg gjennom longlist, og bli sikkelig sikkelig lei – eller å ta det litt saktere, med steampunk og medrivende non-ficiton mellom slagene, og ikke gå lei.

 3. Ingalill August 16, 2017 at 6:49 am #

  (biosirkelgeneralen har mistet all troverdighet)

  Kjenner jeg er litt skuffet over at du ikke likte Strike bedre, samtidig som jeg skjønner hva du mener. Følelsen satte ikke inn før bok3 hos meg og jeg er fremdeles sikkert på at det er pga språket. Strike original var litt merkelig. På norsk syntes jeg det fungerte godt. Har kommet over norskeskammen nå.

  (Trodde jeg hadde 2 timer til å lese absolutt alle blogginnlegg i hele sfæren, men fikk nettopp beskjed om at jeg ikke blir hentet – og må gå tur med hunden – 2t herved skrumpet ned til 10min, kommer aldri til å komme ajour med mindre alle slutter å lese.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: