Januar

5 Feb

Blanke ark. Seks leste i løpet av årets første måned, smått mindre enn jeg er vant med, men på ingen måte hårreisende. Et par middelmådige, men også minst en bok jeg kommer til å huske resten av livet.

 1. The Hanging Tree (Petter Grant, #6) – Ben Aaronovitch (kindle)
 2. The Children Act – Ian McEwan (kindle)
 3. Sjur Gabriel (Hellemyrsfolket, #1) – Amalie Skram
 4. We Have Always Lived in the Castle – Shirley Jackson (lyd)
 5. To venner (Hellemyrsfolket, #2) – Amalie Skram
 6. Dreams of God and Monsters (Daughter of Smoke and Bones #3) – Laini Taylor (kindle)

Månedens beste var uten tvil Sjur Gabriel, som helt uten skam og frykt for å bli sentimental bare kjører på med følelser og armod, – fungerer overraskende godt. To Venner ble en liten skuffelse, hovedsakelig fordi fallhøyden var så stor – og litt fordi jeg så gjerne ville høre mer om Sjur og Oline, og ikke dette (noe plagsomme) barnebarnet. Den er like fult god, og overraskende morsom, helt annerledes i tonen enn den første. Spent på resten.

I latskapens navn har jeg bestemt meg for å begynne i den lettleste enden av ulest hylla, de to første  ut ble The Hanging Tree (som skuffet meg, den svakeste i serien så langt) og Dreams of God and Monsters (som var ca like klisjefylt som forgjengerene, men OK underholdning like fult). Nestemann blir enten Stephen Frys Making History eller Robin Hobbs The Ship of Magic (og så er jeg faktisk tom for rene lettvektere, burde ha tenkt på dette i fjor og hamstra kryssverdig varulvporno).

Ellers var We Have Always Lived in the Castle god, men en smule plagsomt innlest og litt for forutsigbar. Hadde antageligvis gjort seg bedre i papirform, og lest over en kortere periode. The Children Act har jeg tenkt å skrive mer om senere.

Måloppnåelse 

 Vel. De originale målene + progresjon finnes her.
 1. I god rute. Fullført 1 av 6 kjøpte, men holder på med 3 til og gleder meg veldig til de 2 siste
 2. 0 av langlånsbøkene lest
 3. 5 (!) OTS
 4. 0 Booker, men det er jo ikke min skyld
 5. 2 pre 1917
 6. 0 hardcore non-fiction, men har en påbegynt
 7. 0 softcore non-fiction, men har en påbegynt (som merkelig nok er mye mer tunglest enn den hardcore)
 8. 0 Cormac McCarthy, men har lånt en av min far (sånn, hvis jeg skulle trenge noe mer enn de tre jeg har i hylla fra før)
 9. 1 innlegg skrevet i løpet av Januar, 2 i februar

7 kryss på  6 bøker = godkjent

Planer for februar 

Fullføre The Black Count tidsnok til å delta i biosirkelen (og faktisk blogge om den). Fullføre Solar (er ca tre trilleturer unna), og muligens blogg om den også (#evigoptimist). Komme godt i gang med (fullføre?) neste bok i Hellemyrsfolket (vanskeligere enn det høres ut som, den er type dobbelt så lang som de to første til sammen, og jeg leser bare i den på søndager når mannen triller tur), og kose meg maksimalt med Jonathan Strange & Mr Norrell mellom slagene. Se masse Gotham, lese en tegneserie og spise så mange appelsiner som fysisk mulig.

edward_nygma-1

Advertisements

11 Responses to “Januar”

 1. Mari February 5, 2017 at 3:31 pm #

  Imponerende kryssing. Flere kryss enn bøker er alltid bra.

  Jeg er veldig fornøyd med at du endelig leser Jonathan Strange & Mr Norrell. Synes du skal skrive et eller annet om den også.

  • Haruhi February 5, 2017 at 4:05 pm #

   Lover å skrive noe om den, om så bare et skriftlig gledeshvin.

   Flere kryss enn bøker er ikke bare fint, men rett og slett nødvendig – jeg trenger 69 kryss, og tipper at jeg realistisk ikke rekker å lese noe mer enn ca 60 (maks 70) bøker i løpet av året.

 2. Elida February 5, 2017 at 8:33 pm #

  Hellemyrsfolket har eg ulest i bokhylla, mogleg 2017 blir året 😉

 3. labbensblog February 7, 2017 at 4:48 pm #

  Nå har du faktisk klart å gi meg inspirasjon til å begynne på en norsk klassiker. Ikke verst. Er veldig spent på Hellemyrsfolket. Delvis fordi jeg har hørt skryt av Amalie Skram fra flere hold, delvis fordi jeg jobber i området hvor Hellemyren visstnok var, så det blir interessant å se om jeg kan kjenne igjen stedsbeskrivelser.

  Gambler på at We Have Always Lived in the Castle er bedre på papir, for den vil jeg lese. Den får jeg også kryss for å lese.

  Jeg kommer for øvrig til å herme etter deg ved å lese The Black Count til biosirkelen. Jeg har den i papir i hyllen og har hatt planer om å lese den helt siden en stamkunde anbefalte den da jeg jobber i bokhandel. Den virker ikke altfor tykk og ganske spennende.

  • Haruhi February 8, 2017 at 6:45 pm #

   Jeg er jo egentlig ganske skeptisk til det norske (selv om jeg som regel ender opp med å lese litt norsk samtidslitteratur på tampen av året (BBP), så angrer jeg alltid), men akkurat blant disse gode gamle damene har jeg funnet mange favoritter. Undset, Sandel og nå også Skram.

   Ja, alle andre elsker jo We Have Always Lived in the Castle, så jeg tror absolutt den er verdt det. Ble bare litt masende i lydform. Tror jeg. Ga først tre stjerner, så fire, nå skal jeg gå og gi tre igjen. Kanskje.

   Gleder meg til du skal lese The Black Count, og håper du rekker å skrive om den også. Selv har jeg sittet fast på 21% en god stund nå, – har brukt all lesetiden min på Jonathan Strange & Mr Norrell (har du lest? den er helt herlig!).

   • labbensblog February 8, 2017 at 7:05 pm #

    Jeg skal ha langhelg på hytten (lørdag til tirsdag), så jeg burde klare å lese The Black Count og skrive om den før neste onsdag.

    Har ikke lest Jonathan Strange and Mr Norrell. Fikk den av en venninne for over ti år siden og har den i hyllen fremdeles. Det virker som en bok jeg ville likt, men jeg så første episode av serien og ble ikke veldig engasjert. Har derfor ikke kommet meg til å lese boken selv om jeg planla å begynne på den i fjor en eller annen gang. Kanskje jeg blir overbevist om at jeg må lese den hvis du skriver noe om den? 😉

    • Haruhi February 9, 2017 at 12:37 pm #

     Jeg er type 95% sikker på at Strange & Norrell er noe for deg. Håper på å få til å skrive noe om den, men, du vet..

 4. Ingalill February 8, 2017 at 9:43 am #

  Siden du nå i tillegg til å oppsummere 2016 og har rukket jan17, med baby, kan jeg like gjerne bestemme meg for å telle 16/17/18 i samme slengen. Ligger mye frihet i det utsagnet. En annen revurdering er at jeg kanskje skal droppe Shirley Jackson på lyd. Leste Castle på gammelmåten (ifjor, papir har jeg tydligvis sluttet med iår), men hadde tenkt å la storytel stå for resten. Ble bekymret etter opplevelsen din.

  Jeg noterer meg også at det blåser en McEwan vind gjennom internettet. Det bekymrer meg også, da jeg ennå ikke har kommet meg etter Saturday, som jeg syntes var overraskende kjedelig. Til tross for kirurgdrama. Kun den og Chesil Beach jeg har lest. Problems. Problems.

  Men gleder meg til Black Count.

  • Haruhi February 8, 2017 at 6:51 pm #

   Ja, jeg er jo så langt en mer effektiv blogger med baby enn uten, – men regner med det blir andre boller når jeg skal tilbake i jobb. Det eneste lyspunktet der er at jeg ikke kommer til å rekke å lese noe heller, så da blir det jo ingenting å telle…

   Det er mulig at den ikke hadde truffet meg i papir heller altså, men det er litt rart – for jeg føler at jeg burde elske den, og den er jo god. Og når jeg tenker objektivt på den så elsker jeg jo alle enkeltdelene..men jeg husker også at jeg kjedet meg ganske kraftig når jeg hørte. Tror det er alle gjentagelsene (Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea Merry Cat said Constance, would you like a cup of tea), blir litt for liturgisk.

   Nå hørte jeg nettopp ferdig Solar, og har lest alt (alle vet at novellesamlinger ikke teller) av mannen. Puh! Ikke verdt det.

   • Ingalill February 10, 2017 at 8:37 am #

    Hmm, tror nesten jeg må beordre omlesing av Castle, riktignok drakk de mye te, tror tedrikking er som karnevalsmusikk, ingenting er mer grøssfremkallende, må være fordi det er så koselig. Sjelen vet at kos er smokescreen for all verdens forferdeligheter. (Dessuten har mine øyne sånn automatisk scrollefunkjson for gjentakelser, trodde alle hadde det??)

    • Haruhi February 10, 2017 at 10:18 am #

     Ja! Øynene mine har scrollefunksjon, men ørene mine har ikke det – eventuelt settes de i mute av for mye gjentagelser, men da glemmer de å skru seg på igjen – og vipps har man gått glipp av et helt kapitel.

     Merricat, said Connie, would you like a cup of tea?
     Oh no, said Merricat, you’ll poison me.
     Merricat, said Connie, would you like to go to sleep?
     Down in the boneyard ten feet deep!

     Sier google, men jeg hører fremdeles Constance

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: