Forsommerstatistikk

18 Jul

Tenkte jeg skulle forte meg å få all statistikken ut av verden før a) booker longlist eller b) babyen ankommer. Det fører til kjedelig blogging, men det er jo for så vidt bedre enn alternativet som er null blogging (?). Blir uansett ganske intenst nevrotisk når jeg tenker på at bokstatistikken ikke er ført, så here we go. Rekker akkurat å klemme inn mai/juni og en halvårsoppsummering før jeg må telle julibøkene.

 1. You’re Never Weird on the Internet (Almost) – Felicia Day
 2. Granta 133: What Have We Done
 3. The Return – Roberto Bolaño
 4. Charles Dickens: A Life – Claire Tomalin
 5. Ancillary Mercy (Imperial Radch #3) – Ann  Leckie
 6. Harry Potter and the Goblet of Fire – J. K. Rowling
 7. Dear Life – Alice Munro
 8. Spectacles – Sue Perkins
 9. Fables and Reflections
 10. Prins Caspian – C. S. Lewis
 11. Brief Lives (The Sandman #7) – Neil Gaiman
 12. World’s End (The Sandman #8) -Neil Gaiman
 13. A Gathering of Shadows (Shades of Magic #2) – V. E. Schwab
 14. Harry Potter and the Order of  the Phoenix – J. K. Rowling
 15. Orange is the New Black – Piper Kerman
 16. The Kindly Ones (The Sandman #9) – Neil Gaiman
 17. The Wake (The Sandman #10) – Neil Gaiman
 18. Missoula: Rape and the Justice System in a College Town – Jon Krakauer
 19. Too Much Happiness – Alice Munro

Det fine med nitten leste er at jeg fremdeles kan hevde at jeg er et lesende menneske, det triste er at det blir en helt uhåndterlig mengde hvis jeg skal skrive litt om alle (at månedsstatistikk burde føres hver måned? hæ?). Så, stikkordsform.

Hva har jeg lest 

 • 9 fantasy
 • 1 scifi
 • 5 non-ficiton
 • 4 tekstsamlinger
 • 0 romaner

eller

 • 4 lyd
 • 10 papir
 • 5 e-bøker

eller

 • 3 femstjerners
 • 7 firestjerners
 • 5 trestjerners
 • 3 tostjerners
 • 1 enstjerners

 

OK. Akkurat så mye fantasy som jeg trodde, men mye mer papir (legger skylda på Sandman  tegneserier på Kindle blir faktisk for dumt), og  en helt sjokkerende mangel på romaner (som ikke også er fantasy/sci-fi). Forøvrig mye høyere stjernesnitt (3,42) enn jeg forventet, sitter med et inntrykk av å ha lest sykt mye middelmådig, mens det i realiteten kun et er par bøker som har dratt ned.

Øverst troner Sandman og Harry Potter min indre sekstenåring er totalt ekstatisk, og det faktum at jeg (snart) har fultført begge deler gjør meg uendelig trist. Jeg har gitt Sandman litt varierende antall stjerner på goodreads, og ganske ofte ikke mer enn tre, men holder fast ved at helheten står til fem stjerner og vel så det. Det er sammenhengene og alle de indre og ytre referansene som gjør det, jeg blir så imponert. Gleder meg allerede til å lese hele serien på nytt (tenker at det er realistisk å få tid en gang i løpet av tredveåra?). Ellers ble jeg overraskende glad i You’re Never Weird on the Internet, spesielt tatt i betraktning at jeg aldri hadde hørt om Felica Day før, – den sier så mye fint  og viktig om det å finne sin egen plass i verden og om det å være ung og angstfylt, uten at den mister sjarm og humor.  Nederst finner vi  Orange is the New Black og Sue Perkins Spectacles som skuffet like mye som You’re Never Weird on the Internet gledet, og bærer generelt bare preg av å prøve for hardt å være morsom. Fniste kanskje en gang.

Måloppnåelse 

 Vel. De originale målene + progresjon finnes her.
 1. 0 1001bøker
 2. 4 OTS
 3. 5 non-fiction
 4. 0 booker (hopper glatt over den internasjonale og satser på 12/12 longlist)
 5. 1 sci-fi
 6. 1 Roberto Bolaño
 7. 0 Toni Morrison
 8. 2 HP
 9. 10% omtalerate, 1/19 i denne omgangen og 3/49 totalt, ehe.

13 kryss på 19 bøker, alt for lavt.

Planer for (siste del av) Juli 

Har endelig fått den fysiske boksamlingen ut av esker og opp i hyller og koser meg med å plukke tilfeldig (hva skal jeg lese nå, en blå bok, er denne blå nok, jada), uvant men forfriskende. I tillegg har jeg bare åtte timer i igjen av Harry Potter og gråter nesten ved tanken på hva jeg skal høre etterpå, det finnes helt garantert ingenting der ute som kan hamle opp med Rowling + Fry. Ingenting.  Optimistisk sett tenker jeg også at jeg skal få presset inn seksti sider til av Trolldomsfjellet. Og kanskje noe true crime.

 

Norsk sommer. Her leser jeg In Clod Blood som ga meg smaken på mer true crime

Norsk sommer. Her leser jeg In Clod Blood som ga meg smaken på mer true crime

 

 

 

Advertisements

7 Responses to “Forsommerstatistikk”

 1. elbakken July 19, 2016 at 8:08 am #

  Jeg hørte ‘You’re never weird on the internet’ på lydbok forrige uke, og ble også sjarmert. I motsetning til deg hadde jeg hørt om Felicia Day før, og ventet spent på publisering av boka. Men da den kom ut kom jeg aldri så langt som til å kjøpe den likevel. Nå har jeg imidlertid lyst på en fysisk utgave, fordi lydboka bare hadde en masse muntlige beskrivelser av bildene – jeg vil se bildene!!! (Hadde jeg kjøpt lydboka, ville det fulgt med en PDF med bilder, men på Scribd fant jeg ikke denne).

  Ellers har jeg gitt eksakt null bøker fem stjerner i år. Jeg begynner å bli desperat. Har jeg omsider blitt så overdrevent kynisk at jeg ikke lar meg begeistre lenger?

  • Haruhi July 24, 2016 at 8:16 pm #

   Dette med bildene er et tilbakevennende problem for meg, jeg foretrekker memoarer i lydform, men plages veldig av de stadige pdf-referansene. Klarer meg jo egentlig helt fint uten bilder, hvis jeg bare slipper å høre om dem hele tiden..

   Selv har jeg lest flere fem-stjereners bøker så langt i år enn jeg gjorde i løpet av hele 2015. 6/9 så langt er enten HP eller Narnia da, lar meg altså bare begeistre av ting jeg allerede elsker.

 2. Mari July 19, 2016 at 5:39 pm #

  Først og fremst, statistikk er bra greier. Ikke bare bedre enn ingenting, men interessant i seg selv. Jeg får alltid dårlig samvittighet, men det er en del av sjarmen.

  For det andre, jeg er sjokkert over at du ikke hadde hørt om Felica Day fra før. Fatter ikke helt at det er mulig.

  Du gir meg dessuten lyst til å gjenlese alle favorittfantasyseriene mine. Kan hende det går mot fantasymål i 2017. De foreløpige målene mine tar ikke høyde for det, men de kan alltids endres.

  • Haruhi July 24, 2016 at 8:20 pm #

   Type en uke etter at jeg hadde hørt ferdig memoarene til Day dukket hun opp i en tabletop ep jeg så sammen med kjæresten, og jeg bare “hun kjenner jeg, hun er forfatter!”, kjærestene min så bare rart på meg – og det hadde sikkert Day også gjort hvis hun hadde hørt meg. Uansett, fantastisk dame.

   Jeg skulle helt uten tvil ha hatt et eneste gigantisk gjenlesings mål i år, og ikke bare HP. Nå har jeg nemlig akutt lyst til å gjenlese HGTG også, for å ikke snakke om LOTR.

 3. Ingalill August 1, 2016 at 8:53 am #

  (later bare som om jeg har vært her hele tiden)

  Blir ikke Amy Schumanboka levert før biosirkelen, tror jeg muligens jeg leser Felicia Day, det kan da ikke slå feil med alle disse lovordene, og frisk frøken er hun vel?
  Nesten like viktig, nå som du snart er sprekkeferdig må du trappe opp lesinga, blissfull amming med bok og te funker best når man er ung mor (dvs mellom 16-25)…
  , minstemålet for et lesende individ må være minst like mange bøker som man er år..

  Jeg la heller ikke merke til noe Bosch på lista di. Betyr dette at du har forkastet hele serien – og – at – jeg er fritatt for Tales of Two Cities?

  • Haruhi August 3, 2016 at 9:19 pm #

   Felicia Day er uten tvil en frisk frøken! Når er frøkenrunden igjen? August? Herregud.

   Like mange bøker som man er år i løpet av året? Da kan jeg jo slutte å lese nå. (Herregud2, jeg er nesten ung mor). Tenker forøvrig at Bosch passer fint i i ammetåka, så du burde ikke sette Two Cities for langt bak i (den fiktive) bokhylla di ennå.

 4. linn k pettersen September 16, 2016 at 6:14 am #

  Først og fremst gratulerer! Jeg ble kjempeglad da jeg leste at du var gravid. Jeg prøver å komme på noe oppmuntrende og fint om det å være mor men det blir veldig flosklete alt sammen, har skrevet og slettet tre forskjellige setninger nå. Tror jeg nøyer meg med å si at at det er det beste i verden, nesten hele tiden. Ikke stress med blogg og bøker før du har lyst og overskudd.

  Liker den dynamiske bookerrangeringen din, skal følge med litt der. Jeg har begynt på his bloody project, og er litt bekymra for at jeg ikke elsket vinnerfavoritten Thien.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: