Novemberstatistikk

5 Dec

13 bøker lest i løpet av november (og bare to av dem er kryssfrie), noe som gir meg 99 bøker totalt, og ny personlig rekord – og da har vi ikke startet på årets sterkeste lesemåned ennå (mens andre gleder seg til jul, teller jeg ned til januar; det blir paranormal romance, dystopisk scifi og Harry Potter (lydbøkene er  blitt tilgjengelig på Audible dere, lest av Stephen fuckin Fry) for alle pengene (også skal jeg se de nyeste sesongene av Fargo, The Knick og Hannibal (tenk, jeg leser så mye at jeg ikke har sett den nyeste sesongen av Hannibal, er sykt usikker på om jeg burde være stolt ellers flau over det)).

Bøkene

 1. Havboka/Kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider – Morten A. Strøksnes
 2. Ariel – Sylvia Plath (OTS)
 3. Fortellingen om øde – Ida Hegazi Høyer (biblo)
 4. Tellemarck – Morten Øen (biblo)
 5. Mystery and Manners: Occasional Prose – Flannery O’Connor (kindle)
 6. Frances and Bernard – Charlene Bauer (OTS/kindle)
 7. We Should All Be Feminist – Chimamanda Ngozi Adichie (kindle)
 8. Vingebelastning – Helga Flatland (biblo)
 9. The Secret Place (Dublin Murder Squad #5) – Tana French (lyd)
 10. The Sandman, Vol. 5: A Game of You – Neil Gaiman, Shawn McManus, Colleen Doran, Bryan Talbot, George Pratt, Stan Woch, Dick Giordano, Todd Klein
 11. The Lord of the Flies – William Golding (OTS)
 12. Det usynlige barnet – Tove Jansson (OTS)
 13. Yes Please – Amy Poehler (lyd)

Kjønn

Ni kvinner, fire menn.

Stjernedryss/ hjertebank

Ok, vet ikke helt hvem som er oktobers beste, burde jo si Havboka (som jeg først ga fire stjerner på goodreads, så fem, så fire igjen, så fem igjen), men lurer på om jeg faktisk synes Lord of the Flies var bedre (selv om jeg bare ga fire stjerner, og lot det være med det). Frances and Bernard var også opp til fem-stjereners vurdering, og gir meg lyst til å bruke fy-ord som perle og vidunderlig. Forøvrig er Sandman som en samlet enhet og ikke hvert nummer for seg også en fem-stjerners greie, tror jeg. Er halvveis nå, og det blir bare bedre og bedre. Det dummeste lesevalget i år var kanskje å begynne på Sandman i vinterhalvåret, mitt inni all tvangslesingen – burde ha kjøpt alle sammen og slukt dem i januar.

Tellemarck er nøyaktig like bra som Ingalill hevder og Vingebelastning likte jeg også veldig godt. Spår 50% sjans for BBP15 samleinnlegg, og gidder ikke å si noe mer sånn i farta. Ellers er Amy Poehler nesten like kul som Lesilie Knope og Tove Jansson like kul som alltid, mens The Secret Place er Tana Frenchs dårligste så langt og Mystery and Manners ikke er Flannery på topp heller (mest fordi det ikke er mulig, selv for Flannery, å toppe Flannerys noveller).

Månedens dårligste? Overraskende nok (eller kanskje ikke) Ariel, som virkelig ikke snakket til meg. En kombinasjon av at det er en del jeg rett og slett ikke forstår og at jeg blir mer sint/oppgitt enn rørt/trist over alt mørket. Kanskje det er lik så greit at jeg aldri ble psykiatrisk sykepleier. Månedens neste dårligste, når vi først holder på, We Should All Be Feminist. Selv om jeg pleier å klage over at Adichie heller burde skrive non-fiction enn å pakke argumentene sine inn i fiksjon, synes jeg ikke det var særlig revolusjonerende (eller interresant), men så er det jo bare en TED-talk gjort om til skrift, og hva skal man forvente. Håper fremdeles Adichie gir ut essaysamling snart. Og når jeg tenker meg om er Fortellingen om øde svakere enn begge disse to.

Land

Fire norske, fire amerikanske, to britiske, en finsk, en nigeriansk, en irsk.

Måloppnåelse 

Vel. De originale målene + progresjon finnes her.

 1. 1 1001-bok, Lord of the Flies
 2. 4 non-fiction
 3. 4 OTS
 4. 1 diktsamling
 5. 0 internasjonal 2015-bøker
 6. 4 norske 2015-bøker, on fire!
 7. 0 booker
 8. 0 japanske
 9. 3 omtaler (tre-i-en telles som tre, så det så)

14 kryss, på 13 bøker.

Hva jeg skal lese resten av vinteren 

Slightly edited versjon av den jeg serverte forrige måned, litt større fokus på lavere sideantall, og litt lavere fokus på leseglede. Jeg er for nære til å gi opp nå.

 1. Reisen til nattens ende –  Louis-Ferdinand Celine (påbegynt, 1001 + OTS)
 2. The Givenness of Things – Marilynne Robison (påbegynt, non-fiction)
 3. Bossypants – Tina Fey (påbegynt, non-fiction, hattedame)
 4. Fotturar i Norge – Gaute M. Sortland (påbegynt, BBP15)
 5. Tegnehanne – Tegnehanne (BBP15)
 6. Bluets – Maggie Nelson (non-fiction + poesi)
 7. Nativity Poems – Joseph Brodsky (poesi)
 8. Furiously Happy – Jenny Lawson (non-fiction)
 9. Behind the Beautiful Forevers – Katherine Boo (non-fiction + OTS)
 10. Rites of Passage – William Golding (1001)
 11. The Island of dr. Moreau –  H. G. Wells (1001)
 12. The Art of Asking – Amanda Palmer (non-fiction)
 13. Billedhuggerens datter – Tove Jansson (non-fiction + OTS)
 14. Leaving Before the Rains Come – Alexandra Fuller (non-fiction)
 15. Journey Without Maps – Graham Greene (non-fiction)
 16. The Third Man – Graham Greene (1001)

Peace_25569_2560x1600[theAnimeGallery.com]

 

 

 

Advertisements

16 Responses to “Novemberstatistikk”

 1. siljeblomst December 6, 2015 at 1:06 pm #

  The art of asking er fantastisk! Gled deg 🙂

  • Haruhi December 6, 2015 at 1:45 pm #

   Gjør det! Den lander forhåpentligvis i posten snart. Skulle egentlig høre den som lydbok, men Amanda Palmer er ikke verdens beste innleser, det hørtes smått pornografisk ut, så da ble det papir.

   • siljeblomst December 6, 2015 at 3:04 pm #

    Det positive med lydboka er at da får man flere av sangene også, så jeg vurderer sterkt å gjenlese den med lyd (og TED talken hennes var så bra) I boka er det bilder, og det er også flott. Jeg had gått fra å ikke vite helt hvem hun var i februar til å bli en skikkelig fan av både henne, boka og musikken hennes. Ja, og så er hun jo gift med Neil, da ❤ sukk

    • Haruhi December 6, 2015 at 7:42 pm #

     Jeg var helt sykt forelska i Amanda Palmer, i sånn type 2007, rundt den samme tida som jeg oppdaget Neil Gaiman sitt forfatterskap. Holdt på å tisse på meg av ren fangirlness når de gifta seg – selv om jeg er litt mindre opptatt av begge nå enn jeg var for åtte år siden.

 2. Ingalill December 6, 2015 at 1:09 pm #

  13 bøker i november. Det går virkelig unna. Det ser også ut som du iår kommer til å bli den eneste bloggeren som har møtt lesermålene sine – ever. Kan ikke gi deg nå. Vi som har sluttet å telle fordi vi håper på mirakler i årets siste oppsummeringsinnlegg, lever nå igjennnom deg. Kommer du imål – skal jeg telle også til neste år. Har 4 norske igjen å lese, deretter blir det 1001fokus, så sier ihvertfall planen.
  – som minner meg på – Fotturanenene – hvordan går det?

  • Haruhi December 6, 2015 at 1:49 pm #

   Tungt ansvar på unge skuldre, forsøker å puste med magen, yoga next.
   Fotturane, eh, sovner når jeg forsøker å lese dem på senga, husker kun at jeg har likt den med trailersjåføren og hu fra Litauen (Latvia?), ellers ingenting.

   ((Det jeg ikke sier her, fordi det for være måte på overambisiøsitet, er at jeg etter at jeg har lest disse skal lese Harstadmursteinen, slik at den blir ferdig lest før 7. jan)).

 3. Mari December 6, 2015 at 5:04 pm #

  Oi, har du ikke sett sesong tre enda? Jeg hadde aldri klart å vente så lenge. Men skulle nesten ønske at jeg hadde gjort det, for nå trenger jeg plutselig en ny favorittserie. Ingen av de jeg har sjekket ut så langt duger som erstatning.

  Jeg blir seriøst imponert om du klarer alle målene (minus omtalene da). Hvor mange kryss mangler du egentlig? Ambisjonslista virker mer og mer vanvittig.

  • Haruhi December 6, 2015 at 7:46 pm #

   Nei, og den har ligget på netflix i type en måned. Nå la de ut sesong to av Broadchurch også, viljestyrken min testes HARDT. Tror nok at jeg elsker Broadchurch høyere enn jeg elsker Hannibal, uten at jeg nødvendigvis vil anbefale det. Når jeg endelig skal se Hannibal igjen i januar, skal jeg starte med sesong en på nytt.

   Jeg hadde håpet at ingen skulle påpeke det med omtalene (og hvem sier at jeg ikke kommer til å skrive 13 omtaler i løpet av desember?). Mangler 16 kryss, men holder på med 5.

   Herregud, dette går aldri, jeg har ikke en gang juleferie.

   • Haruhi December 6, 2015 at 8:56 pm #

    Pst, nå ble det 15! Satser på 14 i løpet av kvelden.

 4. Mari December 6, 2015 at 5:06 pm #

  PS: Blir det Great American Novel-mål i 2016?

  • Haruhi December 6, 2015 at 7:48 pm #

   Jeg setter som regel lesemålene mine et stykke uti februar, men Great American vurderes definitivt. Akkurat nå vet jeg bare at jeg helt garantert skal ha et mål om å lese HP på nytt (Steven Fry here I come!)

   • siljesols December 7, 2015 at 7:33 am #

    Å, jeg hørte den første før de ble fjernet, så kommer nok til å følge deg der:-)

    • Haruhi December 7, 2015 at 2:15 pm #

     Ååh, har ikke hørt noen av dem selv enda, men gleder meg SÅ mye. Steven Fry og Harry Potter, det kan jo ikke gå galt.

     (Fikk et snev av panikkangst nå, de har vært der før og forsvunnet, betyr det at det kan forsvinne igjen? Burde jeg kjøpe alle 7 asap?)

 5. stjernekast December 20, 2015 at 10:14 pm #

  Jeg synes Stephen Fry fremstilte Hermione som et fryktelig forferdelì kvinnfolk. Slik han r henne til å høres ut er hun verdens fiende nummer 1. Nei da, ikke så ille. Men virkelig ille.

  Jeg leste alle HP på norsk, for så senere høre alle bøkene på norsk, bortsett fra 1 som ble på engelsk (Fry) fordi den norske lydboka på biblioteket hadde hakk.

  • stjernekast December 20, 2015 at 10:20 pm #

   Jeg ødelegger alt for deg. HP + Fry; og Freedom.

   Men! Alle vet høye forventninger er det verste for det ødelegger ellers veldig fine ting. Så det jeg faktisk gjør her nå og hele tiden ellers tydeligvis, er å sette ned forventningene dine og vips! du har en bedre leseropplevelse.

   Eller jeǥ ǥjør deg bevisst på tinǥ du ellers aldri hadde tenkt over. Og ødelegger.

   Vi får se.

   • Haruhi December 23, 2015 at 10:49 pm #

    Freedom ble jeg ikke direkte skremt bort fra, men, hva hvis jeg hater stemmen til Hermione? Hva hvis jeg hater Hermione? HVA HVIS JEG HATER FRY? Jeg elsker Fry. Jeg elsker Hermione. Jeg bytta nettopp audibleabomnent fra US til UK får å få Fry som innleser. Herregud.

    (Men, ja, la oss håpe at litt lavere forventninger bare hjelper (eller, NEI, Fry er en gud!).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: