Vent litt

28 Oct

Syv påbegynte bøker, tre til nyinnkjøpt på kindle, daglig lytting av lydboksmakbiter, ukentlige biblioteksturer, iherdig blogglesing. Den evige jakten på boka som vil passe perfekt akkurat nå. En hel sesong Homeland i et strekk. To sesonger The Americans  i løpet av en uke (kanskje det er en spionbok jeg burde lese, må sjekke hva mer de har av Graham Greene på Audible, – eller vent, Casino Royale gir sikkert 1001poeng, eller kanskje  noe av John le Carré?).  Vil lese alt. Ender opp med ingenting.

Har gått på en smell halvveis uti årets bookerprisvinner, A Brief History of Seven Killings, mista rytmen, driven. Er redd for å begynne på andre romaner, i frykt for å pushe den for langt bak i bevisstheten. Begynner på en diktsamling, en tegneserie, en essaysamling – mens jeg hele tiden lider meg gjennom minutt for minutt av Hard Times på lydbok (viste ikke at Dickens kunne skrive så substansløst og trøster meg med at dette må være bunnpunktet i karrieren). Bestemmer meg for at jeg som en del av målet om å lese 24 bøker fra egen hylle, skal forsøke å lese alle uleste bøker jeg har fått i gave. Innser at jeg har fått veldig mange rare bøker i gave. Finner ut at Reisen til nattens ende, befinner seg i den mindre rare enden av skalaen (og begynner å lure på om bøker jeg har stjålet lånt fra min fars bokhylle telles som gaver til meg selv?). Finner en liten rar flis av en fransk bok jeg fikk til jul av en kamerat i 2011 (?), The Panda Theory  av Pascal Garnier, “A little jewel of black humour” sier en av blurbene, ok tenker jeg. Leser den ut i løpet av en formiddag, og belønner meg selv med overnevnte Homeland sesong (nr 4, den beste så langt). Slutter å høre lydbok på vei til jobben, Dickens får meg til å sovne. Tenker å holde meg til Dickens + klesvask, men har ikke nok skittene sokker til å bli ferdig før i 2016 (og vil så gjerne høre irsk lydkrim asap). Får årets mest etterlengtede bok i posten; Havboka eller kunsten å fange en kjempehai fra en gummibåt på et stort hav gjennom fire årstider, men har for dårlig samvittighet ovenfor alt det halvleste til å lese mer enn et kapitel. Får en purring fra biblioteket, red doc>, skulle ha vært tilbakelevert for fjorten dager siden, jeg har så vidt lest 17 sider, den har en helt annerledes tyngde/rytme enn forløperen Autobiography of Red, jeg sliter med å trenge inn under ordene – og funderer på om det det er verst å  måtte a)  betale purregebyr b) styrtlese kvalitetsdikt. Bestemmer meg for å se The Wire for å komme i rett stemning til Seven Killings. 

wpid-wp-1446059331002.jpeg

Har observert at alle de store bloggerene legger ut bilder fra instagram på bloggen i etterkant

16 Responses to “Vent litt”

 1. neverendingcircles October 29, 2015 at 8:48 am #

  Homeland er skummelt avhengighetsskapende. Slukte 3. sesong her for noen uker siden. Har bestemt meg for å spare sesong 4, slik at jeg faktisk kan få gjort litt av de andre nødvendige tingene her i livet 😉

  • Haruhi November 1, 2015 at 6:45 pm #

   Ja, det er virkelig en “sluke-serie”. Glad jeg ikke ser den på vanlig TV, for å si det sånn. Synes faktisk at sesong fire er helt overlegent bedre enn de foregående, men så er det også en stund siden jeg så de andre sesongene.

 2. Elida October 31, 2015 at 2:55 pm #

  Når boka ikkje frister begynn på ei ny. Det er til tider min filosofi og 😉

  • Haruhi November 1, 2015 at 6:53 pm #

   Ja, noen ganger handler det om å kickstarte leselysten. Tror det var lydkrim jeg trengte nå..

 3. Ingalill November 1, 2015 at 4:40 pm #

  Sukk, samme lidelse har satt seg fast her. Konsentrasjon er håpløst. 4t inn i Dickens, den du ga fem du vet, har jeg fremdeles ingen formening om hva det er som foregår. Har tatt pause – og må nok begynne på nytt – igjen. Eller kanskje jeg bare skal høre ferdig og gi blaffen i hva jeg får med meg. Det var det jeg til slutt gjorde med Seven Killings. Skulle jeg være flink blogger å skriver om den – må jeg juksegoogle – og det vil man helst slippe = no blogging. Droppet altså Dickens på gårdsdagens joggetur til fordel for den forhatte Milennium4 – og kilometerne bare raste inn. Ergo – i november skal jeg bare lese utskjelt krim. So be it.

  TV: Americans – yes – yes. Homeland ga jeg opp etter 2 episoder i sesong 3, foreløpig gitt opp. Carrie i Duba (s3?), uten Brody, skurret kraftig. Så begynte vi med Tyrant, og det var så latterlig amerikansk at The Americans virket svensk. The Man from Pasadena – som kommer for å bringe demokrati til midtøsten, de prøvde fortvilet å referere til det selv, men da var det for sent. Sukk!

  • Haruhi November 1, 2015 at 6:52 pm #

   Det viktigste først: Jeg trakk et lettelsens sukk når jeg oppdaget at det bare lå to (av fire?) sesonger av The Americans på flixa, hadde lett sett de to siste sesongene i løpet av et par dager – men synes jo egentlig ikke at det er verdt tiden det tar. Homeland (kremt, Carrie), var jeg egentlig lei av selv – men jeg ble positivt overrasket over denne sesongen, minst tre hakk bedre enn tidligere. Tyrant har jeg aldri hørt om, nå må jeg google.

   Fire timer, hm, jeg tror jeg var hektet innen jeg var kommet så langt. Det eneste som er bra med at du ikke liker, er at det blir litt mer ok hvis jeg ikke liker Freedom. (Sier jeg når sannhetene er at jeg også har søkt tilflukt i lydkrim, og kjenner livskvaliteten stige allerede).

  • Ingalill November 2, 2015 at 8:54 am #

   Hvis jeg ikke liker Tales er det vel fritt fram for Fotturar i Norge også?

   • Haruhi November 2, 2015 at 8:59 am #

    Godt poeng. Observert Fotturar ved forrige biblioteksbesøk, og den er i det minste passe tynn..

 4. siljesols November 2, 2015 at 8:39 pm #

  Sesong 4 av Homeland er den beste siden sesong 1 ihvertfall. Men jeg er jo fan av Carrie og likte sesong 2 og 3 og. Begynt på The Wire? Er på sesong 3 her og er blitt McNulty-fan. A Brief History går sakte fremover, men leser tre andre samtidig nå. Kjenner meg igjen i det du sier i å finne tegneserier, korte ungdomsbøker, noveller o.l for å ikke komme for langt unna. Men synes jeg har en flyt, selv om det går sakte, sakte.

  • Haruhi November 2, 2015 at 10:12 pm #

   Har ikke kommet i gang med The Wire ennå, det ble den siste sesongen av True Detective i stedet. Så får vi se. Hos meg er det ingen rytme nå, mer full stopp – leser boka i glefs. Får håpe jeg kommer i glefsehumør etterhvert igjen. Jeg synes fort det blir både for mye Carrie (spesielt all gråtinga) og for mye drama i Homeland, men er enig i at 1 og 4 må være de beste

 5. stjernekast November 7, 2015 at 5:18 pm #

  Digger dette innlegget så hard at jeg måtte lese det to ganger. Reisen til nattens ende; tok meg en evighet å lese den, leste den fordi Bukowski nevner den i et dikt. Selv om det tok for evig å lese den var det verdt der for jeǥ ga den terningkast 6 på Bokelskere. Men om du sliter med å komme videre i Booker-boka hadde jeg ikke valgt noe så tungt som Reisen til nattens ende for å få leselyst.

  • Haruhi November 7, 2015 at 6:39 pm #

   Elsker hvordan du kaster deg ut i store tunge bøker, kun basert på referanser. Modig! Jeg husket at du hadde lest nattens ende, det var en av grunnene til at jeg plukket den ut.

   Dette med å lese Seven Killings og nattens ende på en gang må være det merkeligste lesevalget jeg har tatt siden jeg var tretten år gammel, fantasyfrelst til tusen og bestemte meg for å lese Jane Austens Emma.
   Tror jeg nesten hadde glemt at jeg holdt på med Seven Killings når jeg plukket nattens ende ut av hylla. Nå leser jeg i realiteten nesten ingenting i noen av dem, fordi jeg ikke klarer å velge..

   • stjernekast November 10, 2015 at 12:14 am #

    Hihi så gøy! Lenge siden jeg leste den også, kult at du husket.

    Haha, ja det er jo et litt merkelig valg… Kan godt forstå du står litt fast nå. Håper og tror du klarer å lirke deg videre!

    • Haruhi November 10, 2015 at 4:57 pm #

     Jeg tror også at jeg får lirket meg ut, foreløpig ligger jeg i en liten lomme hvor jeg bare leser relativt kort og lettleste bøker – men det må jo også være lov 🙂

    • stjernekast November 11, 2015 at 8:37 pm #

     Det er absolutt innafor!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Når ting ikke går helt etter planen… | Labbens bokblogg - July 31, 2018

  […] En annen trang mange bloggere har er å klare å fullføre alle bøker vi begynner på. Ergo må man slite seg gjennom mye rart dersom man ikke alltid treffer like bra på egen smak som man helst skulle ønske. Selv er jeg en av dem som kanskje avbryter bøker litt for lett. Andre står gjerne i det litt lenger, men noen ganger må man bare innse at slaget er tapt. Enkelte ganger er det ikke bare en bok man avbryter, men alle. Ingenting passer, det er vanskelig å konsentere seg, serier er løsningen på det meste. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: