Maistatistikk

17 Jun

Mens jeg venter på å endelig få lest ferdig Hilary Mantels (fantastiske) Wolf Hall, og/eller få flyttet et par omtaler ut fra de evige kladders hengemyr, mens jeg venter på sesong tre av Orange Is The New Black, og nok en gang vurderer å lese hele A Song of Ice and Fire på nytt – i rene tv-abstinenser, mens jeg venter på skrivelysten, skapergleden og sommeren. Så kan jeg jo lik så godt fortsette min tvangsmessige (og noe forsinkede) statistikkføring.

Bøkene

 1. Black Dogs – Ian McEwan
 2. Donnybrook – Frank Bill
 3. Alberte og Jakob – Cora Sandel (♥)
 4. Intet nytt fra Vestfronten –  Erich Maria Remarq (♥)

Kjønn

3 menn, 1 fantastisk kvinne.

Stjernedryss/ hjertebank 

Hvis er nødt til å velge mellom Alberte og Vestfronten, ville valget til slutt falt på Alberte Selmer, rett og slett fordi hun krøp seg inn i sjelen min på en mye mer behagelig måte enn det Paul Baumer gjorde, – gryende liv og håp om bedre dager. Kanskje er jeg større disneyfan enn jeg liker å innrømme.  Begge bøkene får forøvrig ubetinget favorittstatus, og gjør mai til en av de beste lesemånedene på lenge, på trass av få leste sider.

Black Dogs, ble for opplagt og skoleflink til at jeg virkelig klarte å engasjere meg (og det hjalp sikkert ikke at jeg leste den i samboerens familiehjem, med bunadssølv i alle kroker, katter bak sofaputene og kake langt opp i halsen). McEwan fortjener bedre. Donnybrook var ikke like intens som Franks Bills debut, Crimes in Southern Indiana, og ikke like godt komponert som McCarthy- men jeg klager ikke så lenge jeg får min porsjon med rednecks og methheads. Elsker denne delen av USA mer enn jeg burde. Mer enn noen burde.

Land

En brite, en amerikaner, en tysker og en nordmann.

Måloppnåelse 

Vel. De originale målene + progresjon finnes her.

 1. 3 1001bøker, Black Dogs, Alberte og Jakob og Intet nytt fra Vestfronten (3/4 dere, 75%).
 2. 0 non-fiction
 3. 2 klassikere
 4. 1 bookerbok, Black Dogs
 5. 1 europeisk
 6. 0 Tolkien
 7. 0 fantasy
 8. 0 Poe OG 0 Conan Doyle. What.
 9. #fml

Juni/juli/resten av sommeren
Fullføre alt påbegynt. Gå ned fem kg. Kanskje få lest noe skikkelig fantasy. Dra til Tokyo.

Advertisements

8 Responses to “Maistatistikk”

 1. Ingalill June 19, 2014 at 7:24 am #

  Jeg klapper for 75% 1001 på en eneste måned.
  , og for meg selv som har lest 50% av dine – de med hjerte selvfølgelig.
  Monika har overbevist meg om at jeg må lese resten av Alberte-trioen, fordi hun fyller rundt på kontinentet i toern. Du er vel allerede i gang.
  OGnår jeg først er her må jeg bare spørre (kanskje igjen)
  HVORFOR har ikke du lest Paringslek, jeg innbiller meg at den er akkurat det du trenger. Den eneste boka man trenger i hele juli – med akkurat nok å tenke/irritere/glede seg over.
  Blir jeg noen gang ferdig med Ravharen, eller, fatter jeg interesse for lesing igjen, er neste bok ut Rush’ Mortals – som jeg har stor tro på.
  OG siden jeg nå engang har satt igang med tipsing, hva med Fiend, den handler om meth-heads og zombier – altså meth gjør deg immun mo zombiebites eller noe sånt.
  Har ikke lest den yet.
  OG skal du ikke skrive omtaler snart?

  • labben July 1, 2014 at 6:01 pm #

   Jeg kan sende deg Paringslek Haruhi. Passer jo ypperlig å sende den til en annen blogger som ikke skriver mye omtaler for tiden, siden jeg lovet å skrive om den og enda ikke har gjort det..

   Når skal vi lese mer Tolkien? *mase* Jeg vil, jeg vil!

   Tror ikke det finnes en person i verden som har lest mer enn to bøker av Ian McEwan som ikke synes han er ujevn.

   Ignorerer Alberte, har fremdeles ikke våget å begynne å orientere meg blant norske klassikere.

   Hurra for enda ett innlegg! Du snikslutter ikke, du snikblogger.

   • Haruhi July 4, 2014 at 9:57 pm #

    Snikblogging, elsker det!

    Tror ikke Paringslek vil kurer noe omtaletørke her, men – jeg tar gjerne i mot hvis du sender.

    Jeg har så smått begynt å snuse på norske klassikere i år, er overasket over mye jeg liker. Hadde en (ganske seiglivet) forestilling om at disse gamle norske damene ikke var noe for meg. Neste år skal jeg kanskje prøve meg på noen av mennene, som jeg for en gangs skyld er enda mer skeptisk til.

    Har sikkert spurt deg tidligere, men, kommer du på årets bokbloggtreff?

    • Haruhi July 5, 2014 at 11:29 am #

     Og, angående Tolkien. Jeg tenkte jeg skulle ta fram Silmarillion når jeg kom hjem fra ferie, type 20 juli. Også forsette med resten fortløpende (eller sakteløpende). Men det er mulig at jeg velger å starte på Les Mis når jeg kommer hjem i stedet – og utsetter Tolkien til høsten. Litt usikker.

  • Haruhi July 4, 2014 at 9:54 pm #

   Trikset med høye prosentandeler er jo dessverre å lese lite. I august skal jeg ikke lese noe annet enn to 1001/booker/afrikanere. Helt syk uttelling.

   (har ikke lest parringslek fordi det er så himla skummelt å lese disse bøkene som andre elsker, – for å ikke snakke om omtalepresset). Fiend derimot, – zombie meth-heads/ meth-heads zombies, høres helt perfekt ut for meg! Passende flybok.

   ((omtaler?))

   • labben July 5, 2014 at 12:05 pm #

    Send meg en mail med adressen din, så skal du få boken (ann.haugen@student.uib.no)!

    Jeg vet ikke helt hvem jeg er mest skeptisk til av de norske mennene eller kvinnene og jeg aner heller ikke hvor jeg skal begynne. Tror det får bli et prosjekt til en senere dato, nå i sommer går det i klassikere, fantasy og Bookerbøker.

    Har lyst til å dra på bokbloggtreffet, men har ikke meldt meg på enda. Har ikke råd til å betale for turen enda, og skal søke jobber nå i sommer, så jeg vet ikke helt hvordan høsten blir. Men det er jo bare en helg, så jeg blir nok med. Får bestille fly/tog og hotell når jeg får penger i august. Skal du? Hvor skal du bo i så tilfelle? Litt smånervøs for å ikke få hotell, eller for at det blir veldig dyrt siden jeg må vente en stund, men jeg satser på at det går seg til.

    • Haruhi July 5, 2014 at 12:13 pm #

     Yey! Håper det ordner seg. Jeg skal, men har verken bestilt fly eller hotell ennå. Fant nettopp ut at jeg (97%) har fått byttet bort arbeidshelga mi. I fjor var jeg veldig sent ute med å bestille både fly og hotell, men det ble ikke så veldig dyrt uansett.

     Nå venter jeg bare på å få lønn, så tenker jeg at jeg skal bestille begge deler: veldig usikker på hvor jeg skal bo da, alt for mange valgmuligheter. (Har bare bestemt for at jeg ikke skal bo der ca. halve bokbloggnorge skal ta inn, – høres alt for skummelt ut).

 2. labben July 5, 2014 at 11:15 pm #

  Det er godt du spør meg om jeg skal være med for det tvinger meg til å tenke gjennom om jeg skal det. Landet på ja. Så jeg kommer. Garantert. Hotell og fly/tog ordner seg alltid, og blir det krise kjenner jeg et par stk i Oslo som jeg kan høre om har en ledig sofa 🙂

  Du var jo med i fjor, er det ikke da litt mindre skummelt å bo der alle andre bor? Bra du har fått byttet jobbehelg ihvertfall, nå forventer jeg jo at du kommer (ingen press med andre ord…).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: