Kunsten å lese på nattevakt

15 Aug

Nei, jeg er ikke dø. Jeg har ikke en gang vært på ferie (selv om jeg er solbrent, tidsforvirret, sliten og fortykket rundt midjen). Bortsett fra den noe imponerende solbrentheten, skyldes resten av feriesymptomene en tilværelse som nattevakt. En særdeles koselig form for lønnet arbeid, hvis det bare ikke var for dette ene:

Det er nesten umulig å lese når klokka bikker 03.00, og man egentlig er på jobb.

Tolstoj ble dumpa til fordel for de nyeste episodene av Grey’s Anatomy og repriser av Castle (og jeg har ikke sett Greys siden første sesong, og aldri hørt om Castle (det tok tre netter før jeg skjønte at han var forfatter, og ikke politi)). Den indre nerden min led. Jeg forsøkte igjen. Lorrie Moore ble for kjedelig, Cormac McCharty for tung og Tolstoj fortjener nok mer oppmerksomt publikum. Jeg ga neste opp. Vurderte Adresseavisa. Men hjelpen kom, i form av John Irvings nyeste roman. Akkurat passe forutsigbar, lettlest og morsom (dog – jeg tar meg selv i å undre; ville jeg ha ledd like mye av I en og samme person hvis jeg hadde lest den på dagtid? Jeg mener – jeg lo jo av Greys også). Jeg lo, kniste og hikstet for meg selv i sofakroken min, til mine kollegers store forskrekkelse (klarer du å lese på natt? / får du virkelig med deg noe? / hva er det egentlig du leser?). Første etter endte vaktperiode, innser jeg at det må ha sett ut som jeg lest skikkelig husmorporno (- og det hjalp sikkert ikke med forvirrede beskrivelser om kjønnsidentitet, skuespill og bestefedre i kvinneklær).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(For, nei – folk har ikke hørt om Irving. Når en venninne leste Balansekunst på jobb, fikk hun spørsmål om det var en selvhjelpsbok (og helt sikkert beskjed om å lese Alkymisten i stedet). Og, ja, mer fornuftig blogging vil komme, og mindre intetsigende design).

Advertisements

One Response to “Kunsten å lese på nattevakt”

  1. astridterese August 20, 2012 at 1:45 pm #

    Et flott innlegg som tok meg tilbake til da jeg jobbet nattevakt 🙂 Det var ikke lett å lese utover morgenkvisten! Jeg har fått denne boken men ikke fått lest den enda. Jeg liker veldig godt Irving, så det er bare at det har vært andre bøker som har fått min oppmerksomhet. Men snart… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: