Junistatistikk

1 Jul

Fire bøker lest i juni (eller, i realiteten: tre + 80s Andrić). Auch. Har sovet stort sett hele juni, – men er usikker på om det egentlig er en godkjent unnskyldning. Jeg har også lest ca halve Anna Karenina, og antar det gjør opp for en del andre synder (hvis vi ser bort i fra at jeg foreløpig har satt Anna Karenina på pause, noe som forøvrig ikke trengs å nevnes utenfor denne parentesen).

Bøkene

 1. Tjenestepiken som forsvant – Tarquin Hall (tre)
 2. Broen over Drina – Ivo Andrić (fem)
 3. Changeless  (the Parasol Protectorate 2) – Gail Carriger (fire)
 4. Blameless (PP3) – Gail Carriger (fire)
Kjønn

50/50. Har lyst til å gifte meg med Carriger, og kjøpe Andrićs samlede.

Terningkast 

En sterk femmer, to firere og en treer.

Broen over Drina har ligget ved nattbordet mitt siden midten av mars – men havnet under senga i stedet mens jeg skrev bachelor, den var rett og slett for god til å leses under stress. Den krevde for mye av meg. Det at jeg har brukt ca tre måneder på 344s, kan jeg ikke riktig forklare – men jeg føler et inderlig behov for å utbasunere at det ikke gjenspeiler leseropplevelsen. Eller kvaliteten på boka. Tjenestepiken som forsvant var akkurat det jeg forventet, lettbeint, intetsigende og småkoselig. Britisk krim med indisk krydder. PP2 var en liten skuffelse etter den fantastiske Soulless, men allikevel herlig underholdende. Og PP3 var intet annet enn en opptur. Vet ikke om jeg skal rive meg i håret, eller puste lettet ut over at jeg (ennå) ikke har fått PP4 og 5 i hus. Jeg kunne fint ha lest Carriger resten av livet (liggende i senga, med en tekopp – hvor vanskelig det nå enn høres ut).

Land

En særdeles britisk amerikaner, en bosnier (!) og en brite / jukse-inder.

Tema

Her har dere et bilde av Gail Carriger:

 

 

 

 

 

 

 

 

Måloppnåelse

Vel. De originale målene + progresjon finnes her.

 1. 2 stk fantasy lest ( – jeg er ikke så god på sjangere, og putter q-tips i begge ørene, hvis noen forteller meg at PP mer korrekt er steampunk, husmorporno eller noe annet rart).
 2. 0/2 scifi. Tar q-tipsen ut av ørene igjen hvis det er mulighet for at PP kan telles som en slags lettbeint scifi.
 3. 0 tegnede romaner.
 4. Selma kler høsten, tror jeg.
 5. Sigrid også. For tung til å ha i veska (sier jeg, mens jeg leser Anna Karenina, og stort sett befinner meg i under dyna eller på jobb).
 6. 1 1001 bok. Hah!
 7. 1/2 lesesirkelbok.
 8. Jeg leste Tarquin Hall i oversatt form. Dessverre. En del småplukk, for eksempel den konsekvente bruken av ordet stressen i stedet for stresset, og en del rare benevninger av familiemedlemmer. Forøvrig må britisk krim være sykt vanskelig å oversette: hvordan forflytte sjarmen? Den datt litt av her i alle fall.
 9. Bosnia er eksotisk, dog ikke sterkt assosiert med Kina.

5 Responses to “Junistatistikk”

 1. labben July 1, 2012 at 6:25 pm #

  Yay, Bosnia-kryss blir det på meg også snart siden den falt i smak. Andric venter tålmodig på meg i bokhyllen og snart skal tålmodigheten bli belønnet. Satser på å fullføre Odysseen først og mens jeg holder på med den blir det kun lettleste bøker i tillegg. Muligens i form av britisk sjarm og humor da jeg har bestilt haugevis av bøker med erkebritisk humor fra bookdepository. Tror faktisk jeg aldri har gledet meg mer til å få bokpakker i posten.

  Jeg holder på å skrive junistatistikken jeg også, og i går kveld fant jeg ut at Nederland og Algerie ble månedens eksostiske innlegg.

 2. Gråbekka July 4, 2012 at 12:32 pm #

  Fin oppsummering:) Broen over Drina noterte jeg meg ned siden du likte den så godt:) Ønsker deg en flott lesemåned i Juli:)

 3. Lines bibliotek July 8, 2012 at 7:16 am #

  Mener du at vi leste og avbrøt Anna Karenina samtidig?? Du verden, for en samkjøring. Sigrid kler høsten best, det har du rett i, mens Selma kommer vel litt an på hvilke bøker det er. Barndomsbøkene hennes passer på sommeren, litt sånn Bakkebygrenda for voksne lesere. Men les Sigrid i høst, jeg tror du kan like henne.

  Jeg har Soulless på plakaten for sommerferien, og gleder meg nå når du også er så begeistret for den. Først må jeg bare krysse av noen flere 1001-bøker, jeg har lest tre så langt i juli (!). Andric har jeg lenge tenkt jeg skulle lese, og ikke noe mindre nå. Men foreløpig er det innkjøpsstopp i den tidemannske husholdning, så han må vente en stund til.

  • Haruhi July 14, 2012 at 9:09 pm #

   Ja! Vi gjorde det. Merkelig saker.

   Den enste uleste Selma-boka i hylla er Jerusalem, og den er nok litt høst. Eller vinter. Sier ikke nei takk hvis noen kan skaffe meg noe annet av Selma (og da helst på norsk), for jeg innrømmer at Jerusalem på svensk er en smule avskrekkende.

   • Lines bibliotek July 15, 2012 at 7:22 am #

    Enig der, Jerusalem er høst. Barndomsbøkene er sannsynligvis de eneste av Selma som er sommer. Jeg sier ikke nei takk hvis noen kan skaffe meg Jerusalem på norsk, for jeg klarer ikke å få tak i den. Og svensk er uaktuelt, da leser jeg heller tysk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: