4/52

6 Feb

Jeg har lest “Anne og Anne går på kvinnekveld på Metropol” av Gerd Brantenberg, hentet fra “Happy Ending – 13 skeive historier” en novellesamling skrevet av tretten forskjellige forfattere. “Happy Ending – 13 skeive historier” er akkurat det den høres ut som, sånn rent bortsett fra at jeg ikke har sett snurten av en happy ending so far.

Anne lys og Anne mørk bor i en et-roms på Grorud, de er lykkelige, lesbiske og kjedlige. Og de har aldri møtt noen andre lesbiske. En dag bestemmer de seg for å dra på lesbebar, møte andre, ha det kult. Som sagt så gjort, på lesbebaren møter de naturlig nok en hel haug med lesber, som ikke fullt så naturlig, også bor på et-roms-leiligheter på Grorud, og aldri har møtt andre lesber. Det ene leder til det andre, og plutslig har alle sex med alle.

De slynget dem rundt den kvinnen som akkurat da bodde i deres hjerter og kropp, de smasket og kysset og slo opp og omgrupperte seg, det ble et ståk uten like – for alle måtte forklare hvor kåte de var – på en eller annen som ikke var deres kjæreste

Det er helt sikkert et poeng her. Noe om at nyforelskelse slår hverdagskjærlighet anyday, eller at alle følger flokken, eller at livet heldigvis ikke er så enkelt. Men samme hva poenget er, så kommer det ikke fram. Alice Munro fikk meg til å glemme hvorfor jeg misliker novelleformen, nå husker jeg det igjen. Morsomt.

Advertisements

One Response to “4/52”

  1. tinekatrine February 7, 2011 at 10:42 am #

    høhøhø. hørtes jo spennende ut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: